Miskan tämän kesän ensimmäinen arkitokon alkeiskurssi oli tänään. Kehuin alussa esittelyssä Miskaa fiksuksi mutta höhläksi pieneksi pojaksi, joka on EIKÄ- tyyppinen menijä.

Paikalla pienessä hallissa oli Miskan lisäksi vuoden vanha kultsu-uros, yhdeksänkuinen cairnuros ja pikkuinen borderinarttu.
Ensin harjoiteltiin katsekontaktia. Miskalla katsekontakti on hallussa niin, ettei ruokaa tipu ennen kuin katsoo silmiin. Myös kentällä on pyöritty niin, ettei tehdä muuta kuin otetaan kontaktia.

Kontakti meni hienosti, Mikka istui edessä ja tillitti suuuren suuurilla ruskeilla silmillään naama iloisessa virneessä. Siitä oli aivan mahtavaa, kun tehdään yhdessä juttuja. Kontakti ei herpaantunut hetkeksikään. Kerran piti tehdä taukokierros vähän kauempana, kun tyyppi pisti pitkälleen hallin lattialle. Ja onhan se nyt rankkaa noin pieni aivoiselle eläimelle ;)

Seuraavaksi otettiin ohitusharjoituksia. Ohiteltiin cairnherraa ja hienosti meni. Myös kultaisen uroksen ohitukset meni upeasti. Tosin hyvillä nameilla saattoi myös olla osuutensa, kuten kouluttaja huomautti :D

Luoksetulossa, joka tehtiin jokaiselle viimeisenä liikkeenä, ei myöskään ollut mitään ongelmia. Hyppelehdin hallin toiseen päähän kouluttajan pitäessä Miskaa. Tyyppi ampaisi luvan saatuaan suoraan luokse naama loistaen. Sai kehuja ja rapsutuksia ja namiakin vielä.

 

Viimeinen suorittaja livisti ohjaajansa ohi suoraan toisten koirien luokse (joskin onneksi sen isäntä nappasi sen haltuunsa saman tien, mikä ei auttanut lopulta kamalasti muuten kuin estämällä kunnon joukkotappelun syntymisen). Seuranneessa tohinassa Miska sai kultaiselta haukut ja cairnilta ärähdyksen. Seuraavaksi huomasinkin jo, että jalkojeni välissä on pieni bretonin pää, kun ukkeli työnsi päänsä emännän jalkojen väliin "turvaan".
En tiedä toiminko tyhmästi, mutten aio vastedeskään vastaavanlaisessa tilanteessa komentaa koiraani kiinnittämään huomionsa minuun ja estää sitä samalla viestittämästä muille koirille, mitä se ikinä tarpeelliseksi katsookin viestittää.
Nyt viesti oli selvä: mä olen kiltti ja pieni ja kaikkien kaveri, älä pure mua! Tilanne tosin meni ohjaajien ansiosta hyvin ja nopeasti ohi. Pienessä ryhmässä on omatkin etunsa!