Eilen oli agilityn hallittavuustesti (sarjassamme "mikä hemmetin idea tässä nyt sitten oli?!"). Hukka läpäisi, Miska ei. En tiedä johtuiko sitten siitä, että ilmoitin treenaavani itse kumpaakin, vai mistä jäi kiinni. Eikähän Miska kyllä hallitsekaan istumista/maassa odottamista, kun itse kävelen kauemmas kutsuakseni sen luokseni.

Hukka jäi käskystä istumaan ja itse kävelin muutaman metrin päähän (!!) ja komensin luokse. Hienosti meni, ei Hukalla ole tämmösissä mitään ongelmia. Miska puolestaan olisi lähtenyt perään ja mukaan- mähän en tähän yksin jää!
Jäihän se lopulta ja juoksi vauhdikkaasti luokse. Ja sain taas kuulla, kuinka energinen ja vilkas koira se on.

 

Tänään lisäksi hakua.

Hukka (metsässä)

Viuhkahakua, maalimies viistosti kauempaa keskilinjalta meidän kohdalle ehkä kymmenen-viidentoista metrin päähän. Koira lähti upeasti, ei mitään ongelmia. Maalimies unohti haukuttaa (vai unohdinko muistuttaa?).
Seuraava kerta ei aivan yhtä kaukana, kun halusin ehtiä koiran luokse sen haukkuessa. Tämä meni hyvin, joskin koira karkasi takaisin haukkumaan maalimiestä kun otin sen sivulle.

Miska (metsässä)

Viuhkahakua samaan tyyliin, maalimies ensin melkein näköetäisyydellä (ukkeli vahingossa näkikin maalimiehen), juoksi suoraan luokse ja hyöri innoissaan.
Toinen maalimies meni pienen harjun taakse (ettei koira näe maalimiestä), ja koira juoksi silti vauhdilla luokse. Kiersi fiksusti harjun korkeimman kohdan saadakseen hajun nenäänsä. Fiksu poika, sai paljon kehuja maalimieheltä.