Eilen illalla treenattiin vielä agiliitoakin Hukan kanssa. Harmittaa vaan, kun Miskaa ei voi ottaa maneesiin mukaan- tyyppi meinaan nauttisi myös ihan varmasti!

Hukka / agility

Aloitettiin vanhalla kunnon puomilla. Tai lähinnä alastulolla ja kontaktipinnalla. Hukka pysähtyy reippaasti, varsinkin kun vuoroa odotellessa kuljetin sitä pitkin maneesia ja komensin täysin puskasta istumaan tai maahan. Hukasta tämä(kin) este on kiva- siinä tehdään emännän kanssa ja lisäksi saa namia!

Puomin jälkeen mutkaputki ja pussi. Paitsi ettei putki ole vielä mutkalla, vaikka melkein kaikilla muilla se onkin. Mutta me ehditään kyllä, sitten kun Hukka on valmis mutkailemaan. (Ja me kuullaan aina Hukan kanssa, että hukkaputki...) Putki meni parin harhalaakin ohella ihan hienosti, ei mitään ihmeitä ongelmia. Huomaan vaan itte, että taidan ottaa sen vastaa vielä iloisemmin silloin kun se kääntyy putkessa ympäri, kuin silloin kun se tekee putken oikein. Panostamme tähän ensi kerralla.

Pussi oli vinkee, ihan uus juttu. Hukalla oli fleece-haalari päällä, joten pussin kangas ei tuntunut selässä samalta kuin yleensä, koitetaan ensi kerralla ilman haalaria. Pussi oli kiva, jos mun äänen kuuli ja näki pienenkin vilauksen pussin päässä minusta. Nostin siis pussin suuta ja kutsuin koiraa, ja hienosti neiti vipelsi luokse ja hypähti pari ensimmäistä kertaa syliin asti. Vauveli-koira.

Kepit menee hienosti, niissä ei mitään ongelmaa sinänsä, kunhan minä vaan oppisin laittamaan käteni palkatessa oikein. Koira pujottelee kuin vanha tekijä. Palkkasin yhtä harvemmin, eli en joka kepistä, vaan joka toisesta/ joka kolmannesta.

Rengas oli... no, rengas. Hihna jätettiin pois tässäkin (taisi olla hihna vain putkessa ja pussissa, varalta), ja neiti tirkisteli uteliaasti renkaan läpi, kun kiersin itse renkaan toiselle puolelle ja annoin luvan hypätä. Kerran- pari yritti tulla renkaan ja telineen välistä, mutta muistutuksesta teki oikein. Ja häntä heilui niin että meinasi koko koira nousta ilmaan!