Haku ...siis mäntytreenit eilen illalla. Jokaiselle koiralle kahdeksasta päädyttiin lähettämään joku maalimies "männylle". Tai no, mäntyjä on treeniradalla useampiakin, joten männyissä tuli myös vaihtelua.
Männyt jopa numeroitiin, samaan tapaan kuin katunumerot menee- mänty 1, mänty 3 (ja mänty 3b, mänty 3:n piharakennus tms.), mänty 4 ja mänty 2. Ja sitten taisi olla mänty 37, koska niitä mäntyjähän meidän radalla riittää! Ja oli myös yksi pieni pyöreä mänty- mänty 0. Sen taakse oli koirilla vähän vaikeuksia päästä, ja kohmeisilla ohjaajilla/ maalimiehillä vaikeuksia pysyä kiltisti paikallaan ja olla hakematta sitä koiraa sinne piilon luokse.

Koirilla oli vähän vaikeuksia myös kylmillä ja riitteisillä kivillä, jotka tuntui erikoiselta tassujen alla, ja aiheutti kaikenlaista jämähtämistä useammallakin koiralla.
Esimerkiksi Hukka tuli hakemaan apuja mammalta, kun ei päässyt/ keksinyt mistä mennä/ uskaltanut mennä kapeita ja liukkaita betonipalkkeja ylöspäin ja hakea maalimiestä roskiksesta. Ei siinä roskiksessa mitään, vanha tuttu, mutta ne liukkaat kivet!

Itsekin säikähdin "yksiössä" lojuessani, kun koiraa ei näy, ei kuulu. Sitten kävikin ilmi, että hakija-parka oli jäänyt metrin päähän jumiin, eikä päässyt eteen- eikä taaksepäin. Ei ole helppoa koirilla, jos ei ole ihmisilläkään.
Ja muita nauratti, kun halusin mennä uudestaan "yksiöön" piiloon. Mä kun olen niin pieni, että mahdun sinne ihan mukavasti, ja kaikilla muilla on vaikeuksia.
Lisäksi pimeys aiheutti sen, ettei koirat meinanneet hoksata maalimiehiään, vaan pari koiraa juoksi suvereenisti maalimiehen päältä (!!), ennen kuin löysivät. Eräs pöhläke kumautti kovan päänsä maalimiehen kovaan päähän ja säikähdykseltään alkoi haukkua. Että olipa taas, sangen mielenkiintoiset treenit.

 

Hukan treenit meni mukavasti. Se sai tulla ihan ekaksi, ja talloi meidän muiden kanssa kenttää. Jo silloin kävi selväksi, ettei se osaa mennä yläkentälle, kun palkit on jäässä. Ja kun treenien vetäjä tuli sieltä alas, se oli ihan varma, että sillä on nameja Hukalle.
Eka maalimies meni ylös, ja Hukka hoksasi kyllä mistä haju tulee, mutta ei millään tajunnut, miten se saa maalimiehen alas tai itsensä ylös, ja päätyi lopulta haukkumaan. Mä tajuan aina jälkeenpäin, että Hukka kertoo haukulla kesken etsinnän, että on löytänyt maalimiehensä, muttei tiedä kuinka se sinne maalimiehen luokse pääsee. Taisin tuumata sille, että eka löydetään se maalimies ja sitten vasta haukutaan, höhläke. Löysi se reitin ukon luokse, kun näytin sille melkein tassusta pitäen, että näin, hassu.

Muistikuvani sanoo, että Hukka löysi hienosti kaikki maalimiehensä, eikä jäänyt ensimmäisen kerran jälkeen jumiinkaan mihinkään. Reipas tyttö.
Lisäksi olin itse käyttämättä namia ollenkaan sen kanssa (ja tajusin hetki sitten, että Hukan treeninamit- tai taskunamit siis, on edelleen muovipussissa mun takin taskussa...), kun Hukka löysi itselleen kivan kepin. Leikitin sitä kepillä aina kun maalimies löytyi, ja vein kepin kanssa sen hökkelin taakse. Hukka pelitti kivasti, rakastan sen kanssa treenaamista ja tekemistä.

 

Miska... Miska ampaisi ensimmäiselle maalimiehelleen ihan suoraan. Kekkuli keksi, missä maalimies on, ja ampaisi sinne. Mänty 1:n juurella on sellainen... lava? Semmoinen lastauslava-hommeli kuitenkin, jonka takana maalimies oli. Miska juoksi ensin väärälle puolelle mäntyä, mutta löysi sitten oikean puolen ja heilui maalimiehen luona riemuissaan.
Seuraava maalimies aiheutti harmaita hiuksia pienelle eläimelle, kun pimeyskin yllätti ja kaikkea. Löytyi kuitenkin, toinen tai kolmas maalimies aiheutti päätöntä rallia pitkin rataa.
Mänty 2:n juurella olevaa maalimiestä kieltäydyttiin täysin huomioimasta ensi alkuun. Höhlä eläin.

 

Pakkasraja on kuulemma -12. Tai -10 > -12 astetta. Ihan hyvä sinänsä, minun henkilökohtainen pakkasrajani menee -10 asteessa, tai en saa enää henkeä kunnolla. Ja radalla tuulee käytännössä tauotta. -5 astetta oli jo melkoinen sissisuoritus, joten en todellakaan odota niitä kymmenen asteen pakkasia! Koirillakin tulee autossa kylmä, kun niillä ei ole vielä kunnon mantteleita, eikä autossa ole sisätilalämmitintä, joka lämmittäisi kun auto ei ole käynnissä.

Agilityn pakkasraja on saman verran, mutta siellä ei sentään tuule!